Nieuws

Ontstaan uit een Ondernemersbivak: FireWare en DCBRNC versterken banden met doorontwikkeling NTC CBRNe

DCBRNC
09 november 2020

Het Defensie CBRN Centrum en het bedrijf FireWare hebben een nieuwe mijlpaal bereikt tijdens de presentatie van de gezamenlijke missie en visie voor het Nationaal Trainingscentrum CBRN (NTC). Door het nog strakker aanhalen van de banden tussen Defensie en het bedrijfsleven ontstaan er meer mogelijkheden om het NTC zo goed mogelijk door te ontwikkelen. Dit sluit aan bij de Defensievisie en de Total Force-gedachte, ook wel bekend als de ‘adaptieve krijgsmacht’.

De nauwere samenwerking tussen FireWare en het DCBRNC vond zijn oorsprong tijdens het ‘ondernemersbivak’. Dit event vond vorig jaar oktober plaats op de Lunettenkazerne in Vught. Vijftien ondernemers uit de bedrijven met raakvlakken met de genie, konden 2,5 dag een kijkje nemen in het militaire leven. Hierdoor konden zij zichzelf en de genie beter leren kennen, naast het opdoen van ervaring op het vlak van leidinggeven onder verzwaarde omstandigheden, teamvorming en besluitvorming.

Lees hier het succesverhaal van FireWare en DCBRNC