Nieuws

‘Krijgsmacht 2.0’ zoekt samenwerking met bouwbedrijven

Marijke Beunk
12 maart 2020

Artikel Bouwend Nederland

 

De Koninklijke Landmacht wil van bouwers leren en hen verleiden om reservist te worden. Het leger kan hun vaardigheden goed gebruiken. Zo zijn bestuurders van zwaar bouwmaterieel heel geschikt voor de pantserdivisie en kan de bouwsector militairen bijpraten over slimme logistiek.

Om Nederland en zijn belangen te beschermen met een krijgsmacht die uit 40.000 beroepsmilitairen bestaat, is een flexibele en duurzame samenwerking met bedrijven en organisaties nodig”, benadrukt kolonel Leo de Lange, plaatsvervangend commandant van 13 Lichte Brigade. Luitenant-kolonel Wytze van der Velde voegt daaraan toe: "Hoe kunnen we straks het best een hyride, kinetische oorlog voeren, als we moeten vechten in een stad met een omvang van ’s-Hertogenbosch of Eindhoven? Hoe houden we de kritieke infrastructuur overeind? En wat voor structurele bijdrage kunnen bedrijven en organisaties daar aan leveren?”

Dat lees je in het artikel van Bouwend Nederland