Nieuws

Kameraadschap in het bedrijfsleven?

23 april 2019

Zoals Henry Ford nastreeft bestaat teamwerk uit drie stappen: ‘Coming together is a beginning, keeping together is progress, working together is success.’ Om die samenwerking te verbeteren mochten wij op 11 en 12 april BAM Infra Rail ontvangen bij de genie. Onder leiding van enkele oudgedienden van de genie, nu werkzaam bij Koninklijke BAM Groep, werd een gevarieerd programma gedraaid. Een kleine beproeving van de kracht van de krijgsmacht. 


Het bouwen aan dit team werd vormgegeven door een divers programma waarin het varieerde van leiderschapstraining- en vormingsopdrachten (LTV), het bouwen van boogtenten, het verwoorden van een toekomstvisie om vervolgens af te sluiten met een barbecue. 
Maar deze groep werd niet zonder materie om over na te denken naar hun tent gestuurd. De avond werd afgesloten met een wijze les, gegeven door adjudant Bos; Je hebt familie welke je niet kiest, maar waar je wel van houdt. Je hebt goede vrienden waarvoor je kiest en waar je veel voor doet. Je hebt kennissen die je kiest en waar je weinig voor doet. En je hebt kameraden voor wie je door het vuur gaat!

Carola Vogels: “Afzien! Maar ondanks dat het allerleukste uitje ooit…Respect voor de mannen van defensie, het is echt keihard werken.”
Yvonne Schoenmakers: “Totale consternatie toen we vlak voor vertrek hoorden dat de slaapzak mee moest…”
Petra Scholten: “Het was een hele bijzondere ervaring om als burgers op het terrein van defensie te mogen overnachten. We hebben ons heel welkom gevoeld en het was interessant om te horen over de indrukwekkende geschiedenis van het terrein. De rondleiding door het opleidingscentrum was verrassend en de hoogtepunten waren natuurlijk de rondrit met de boxer, het bruggenbouwen en de stormbaan!”

Een teambuilding waarbij de kracht van defensie wordt omgezet naar de kracht voor een afdeling, met onze eigen middelen en onze eigen mensen. Dat is samenwerken.

Ook oudgediende van de genie binnen het bedrijf? Of interesse in een samenwerking met de genie? Neem dan contact op met totalforcegenie@mindef.nl